Friday, 20 November 2020

MAJLIS PELANCARAN ENAKMEN KAEDAH- KAEDAH TATACARA MAL MAHKAMAH SYARIAH NEGERI PULAU PINANG (FI, ELAUN DAN KOS)

MAJLIS PELANCARAN ENAKMEN KAEDAH- KAEDAH TATACARA MAL MAHKAMAH SYARIAH NEGERI PULAU PINANG (FI, ELAUN DAN KOS).

Alhamdulillah, berakhirnya satu penantian yang panjang..Selama hampir 20 tahun JKSNPP berusaha untuk mewujudkan ENAKMEN TATACARA MAL MAHKAMAH SYARIAH NEGERI PULAU PINANG (FI, ELAUN DAN KOS) . Usaha dan kerjasama yang padu dari individu-individu yang terlibat secara langsung dalam Jawatankuasa Perancangan Kaedah-kaedah tersebut dari awal sehingga kaedah-kaedah tersebut diwartakan dan dibukukan amatlah dihargai. Antara yang terlibat secara lansung dalam mewujudkan Enakmen tersebut ialah Puan Hasniah Binti Hassan, Ketua Pendaftar Jabatan Kehakiman Syariah Negeri Pulau Pinang yang juga merupakan warga Zon Batu Gantung. 


Majlis Pelancaran yang telah diadakan secara sederhana tetapi meriah ini, pada 4 November 2020, hari Rabu jam 2:30 petang di Dewan Serbaguna KKSNPP dan di hadiri seramai 100 orang tetamu jemputan dari pelbagai agensi jabatan negeri.  Ketua Hakim Syarie Pulau Pinang, YAA Muhamad Abdul Karim bin Wahab telah  berkesempatan menyempurnakan majlis pelancaran tersebut. 


Syabas dan Tahniah buat Puan Hasniah dari kami warga Zon Batu Gantung atas usaha beliau. Diharapkan ianya dapat menyuntik semangat dan motivasi kepada semua warga Zon.

untuk melihat gambar-gambar majlis pelancaran sila klik disini:Majlis Pelancaran Warta

0 comments:

Post a Comment

Share

Twitter Facebook

 
Wavy Tail