Monday, 11 January 2021

PERINTAH KAWALAN PERGERAKAN - PULAU PINANG ANTARA 6 NEGERI TERLIBAT

 

MKN INFO

Sekali lagi kita dikejutkan dengan berita tentang Perintah Kawalan Pergerakan oleh Perdana Menteri pada berita jam 6:00 petang semalam ( 11 Januari 2021). Sebagaimana yang semua maklum kadar pertambahan kes baharu Covid-19 di negara kita semakin hari semakin meningkat dan membimbangkan. Sehingga kini angka terbaru kes tersebut mencapai lebih 2 ribu kes sehari.

Perintah Kawalan Pergerakan kali ini dilaksanakan secara bersasar kepada 3 kumpulan negeri iaitu;-

1. Perintah Kawalan Pergerakan (6 buah negeri)

2. Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (6 buah negeri)

3. Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (2 Negeri)

Negeri Pulau Pinang antara negeri yang dikenakan PKP. Perintah Kawalan Pergerakan ini akan mula berkuatkuasa pada jam 12.01 tgh malam hari Rabu 13 Januari 2021 sehingga 26 Januari 2021. Selama 14 hari dalam mode PKP ini tiada aktiviti rentas negeri mahupun rentas daerah dibenarkan diseluruh negara.

Pada semua warga Zon Batu Gantung..teruskan istiqomah melaksanakan tugas sebagai penjawat awam dengan cekal, teruskan mengamalkan budaya norma kerja baharu, amalkan gaya hidup sihat dan sentiasa peka dengan informasi-informasi terkini dari MKN, KKM dan Pentadbiran SUK untuk perkembangan terkini mengenai SOP, arahan tugas dan maklumat mengenai COVID-19 dan PKP 2021.
0 comments:

Post a Comment

Share

Twitter Facebook

 
Wavy Tail